11 Ağustos 2014 Pazartesi

Teksas PassoLig'e Onay Vermedi



Bursaspor'un taraftar grubu "Teksas" üyeleri, yeni  sezonda faaliyete geçecek passolig (e-bilet) uygulaması dolayısıyla, takımlarını  stat dışından destekleme kararı aldı.

Kültürpark'ta çay bahçesinde toplanan taraftar grubu adına konuşan  grup üyesi Sadettin Çetinoğlu, 1,5 yıl önce de e-bilet uygulamasına karşı  tepkilerini koyduklarını anımsattı.

Çetinoğlu, geçen sezon uygulamadan dolayı deplasman maçlarına sadece  pankartlarının gittiğine işaret ederek, "Biz gitmedik, takımı dışarıdan  destekledik. 25 Aralık 2012 tarihinde ne dediysek bugün de aynı şeyi söylüyoruz.  "Bizler e-bilet sistemini kabul etmiyoruz. Bu nedenle bu sezon takımımızı stat  dışından destekleyeceğiz'' dedi.

Uygulamayı eleştiren Çetinoğlu, şunları söyledi: "Hiçbir tribün grubunun, derneğinin fikri alınmadan uygulanmaya  kalkılan, 'futbolda şiddeti engelleme' kılıfıyla futbolu banka müşterisi olmaya  zorlayan, tribünde taraftarın bir arada durmasını engelleyen bir sistem  uygulanmak isteniyor. Arma sevdamızın maddi olarak sömürülmesine, potansiyel  suçluymuş gibi sürekli gözaltında tutulmaya daha fazla müsaade etmeyeceğiz.  E-bilet almayacağız. Maçlara gitmeyeceğiz. Alt yapı takımlarını destekleyeceğiz.  Mücadelemizi şartlar yerine gelene kadar alt yapı takımlarını desteklemeyle  sürdüreceğiz."

Taraftar grubu lideri Selim Kurtulan ise takımlarını stadın yanında  bulunan merdivenlerden destekleyeceklerini belirterek, "Gerekirse bunun  paralarını toplayıp kulübe yardım makbuzu alarak bağışlayacağız. Bu kanun herkese  çıkmalı, uygulanmalı. Tüm tribündekiler e-bilet almalı. Kanunlar herkese eşit  uygulanmalı. Şeref tribüne giren 300 kişi e-bilet almadan maç izliyor" diye  konuştu.  Bursaspor taraftarlarına seslenen Kurtulan, "Her maç merdivenlerde  olup, takımımızı oradan destekleyeceğiz. E-bilet uygulamasını mahkemeye  taşıyacağız" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

TeksasTV

 
Powered by Blogger